Kotnikova: Obtožba zoper Zidarja temelji na neizpodbitnih dokazih

Ljubljana, 3. decembra - Tožilka Dragica Kotnik iz skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala je danes v zvezi z vloženo obtožbo zoper prvega moža SCT Ivana Zidarja in še štiri osebe dejala, da ta po njeni oceni temelji na neizpodbitnih dokazih. Po njenih besedah gre za podatke bank o sredstvih na bančnih računih in analize teh podatkov.

Ljubljana.
Predsednik upravnega odbora SCT Ivan Zidar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Predsednik upravnega odbora SCT Ivan Zidar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala je včeraj vložila na ljubljansko okrožno sodišče neposredno obtožbo zoper pet obdolženih oseb. Poleg Zidarja so to še Jože Prostor, ki naj bi podpisoval dokumente, Andrej Krajnc, ki naj bi odpiral fiktivna podjetja, Danica Mušič, ki naj bi bila vezni člen med Zidarjem in Kranjcem, ter Andrej Feguš.

Obtožba se nanaša na nezakonito poslovanje navedenih oseb v imenu družbe SCT in v imenu osmih družb s sedeži v tujini in z odprtimi poslovnimi računi na banki Hypo Alpe Adria Bank v Celovcu.

Obdolženci so omenjena dejanja izvršili v obdobju od leta 2004 do leta 2007. Na račun vseh dejanj skupaj so oškodovali družbo SCT za približno 3,1 milijona evrov.

Ob vsem tem je Kotnikova še razkrila, da je Zidar v Nemčiji v ločenem primeru sprejel pogojno zaporno kazen s posebnim pogojem, da plača milijon evrov.

arh/jes
© STA, 2010