Koalicijski poslanci opozorili na pozitivno mnenje tujih strokovnjakov glede zakona o RTVS

Ljubljana, 3. decembra - Ocena treh strokovnjakov Evropske zveze javnih radiotelevizij daje upanje, da gremo z zakonom o Radioteleviziji Slovenija v pravo smer, menijo koalicijski poslanci, ki so na novinarski konferenci komentirali mnenje treh tujih medijskih strokovnjakov.

Ljubljana.
Poslanec SDS Miro Petek.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana.
Poslanec SDS Miro Petek.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Poslanec SDS Miro Petek.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Namestnik direktorja pravne službe omenjene zveze službe Michael A. Wagner ter strokovnjaka Karol Jakubowicz in Toby Mendel so namreč ocenili, da je zakon zgleden in bolj demokratičen od sedanjega.

Prav tako po besedah poslanca LDS Antona Anderliča strokovnjaki pozitivno ocenjujejo imenovanje in delovaje sveta, kot ga predvideva nov zakon, hkrati pa tudi novosti, ki bi jih prinesel za narodnostne manjšine. Tudi nov sistem plač in nagrajevanja naj bi bil po njihovem mnenju dober, je dejal Anderlič in dodal, da so strokovnjaki skupno ocenili, da zakon prinaša velik napredek.

Poslanec SDS Miro Petek pa je danes na novinarski konferenci opozoril, da se pojavljajo isti strokovnjaki s pozitivnim mnenjem, kot so se pojavljali leta 2005 z negativnim mnenjem okrog tedanjega zakona o RTVS. V koaliciji gre tako po njegovem za nervozo pred referendumom, na katerem bo zakon po javnomnenjskih raziskavah padel.

miv/tz
© STA, 2010