Pandurjev Maks bo regeneriral postindustrijsko območje Maribora

Maribor, 4. decembra - Mariborski režiser Tomaž Pandur je te dni prvič javno spregovoril o načrtovanem Centru uprizoritvenih umetnosti na Studencih, ki že nekaj časa buri duhove v Mariboru. Projekt, ki se ga je že oprijelo ime Pandurjev center, je dobil novo ime Maks.

Kot je dejal Pandur, je bila javnost v zadnjih mesecih priča številnim špekulacijam in dezinformacijam, sam pa je prepričan, da bo Maribor na ta način dobil pomemben objekt. Gre za prvi objekt javnega značaja, ki ga mesto gradi znotraj degradiranega postindustrijskega območja in bo nekakšen katalizator urbane regeneracije celotnega območja.

Namembnosti projekta bo sledila tudi arhitekturna zasnova, saj bosta v njem dve večnamenski dvorani s 650 sedeži, premičnimi stenami, umeščenimi v moderno postindustrijsko arhitekturo, kar bo omogočalo največjo možno prilagoditev glede na naravo prireditev. Center bo omogočal najzahtevnejše scenske postavitve, ob tem pa tudi enako zahtevne glasbene in družabne dogodke ter kongresno in razstavno dejavnost.

gm/av
© STA, 2010