Sedma knjiga Vlaste Nussdorfer Črna mavrica kot opomin in izhodišče za lepo

Ljubljana, 2. decembra - Društvo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj Beli obroč Slovenije je danes predstavilo knjigo Črna mavrica, ki jo je napisala predsednica društva Vlasta Nussdorfer. Kot je dejala, se je po sedmih letih delovanja društva odločila, da napiše tudi sedmo knjigo.

Ugotavlja, da je nasilja več oziroma ga ljudje več zaznajo in prijavijo. Zelo se ji zdi pomembno, da se okoli žrtev naredi obroč in zato je beli obroč obroč pomoči preko psihoterapije ter finančne in pravne pomoči. Tu je tudi program Začeti znova.

Društvo bo 7. decembra praznovalo posebno obletnico delovanja. Ustanovljeno je bilo decembra 2003 na pobudo društva državnih tožilcev po vzoru evropskih držav in danes šteje 385 članov. Doslej je razdelilo okoli 170.000 evrov finančne pomoči več sto družinam.

Črna mavrica, v kateri je 12 zgodb o različnih oblikah nasilja, zasvojenosti, revščini, ki prizadenejo vse, po eni strani osvešča, po drugi pa pomaga. Čisti izkupiček knjige je namreč namenjen nakupu bonov Mercatorja, ki bodo ljudem v decembru pričarali lepše praznike.

vi/miv
© STA, 2010