V DZ nadaljevanje zaslišanj o domnevno sporni prodaji zemljišča v Ljubljani

Ljubljana, 2. decembra - Preiskovalna komisija DZ, ki se ukvarja z gradbenimi posli, bo danes nadaljevala z zaslišanji prič, ki so povezane tudi z domnevno sporno prodajo zemljišča na Smodinovcu v Ljubljani. Tokrat sta na vrsti nekdanji lastnik tega zemljišča Aleš Seliškar in lastnik skupine Taxgroup, ki je zemljišče kupila, Klemen Šešok.

S prodajo zemljišča naj bi se okoristila tudi družina župana Zorana Jankovića. Po poročanju medijev naj bi namreč županov znanec Šešok s pomočjo županovega sina Jureta Jankovića od družine Seliškar kupil kmetijska zemljišča. Po predlogu prostorskega načrta naj bi ta postala zazidljiva, a je bila sprememba pred sprejemom iz načrta umaknjena.

Župan je na dosedanjih zaslišanjih zanikal iztekanje notranjih informacij v zvezi s spremembami namembnosti, njegov sin Jure Janković pa prejšnji teden, ko se je udeležil zaslišanja, na vprašanja ni želel odgovarjati.

Komisija bo danes tudi ponovno zaslišala nekdanjega direktorja podjetja Les Marjana Pišljarja, ki je že marca potrdil donacijo ljubljanski občini leta 2007 v višini 100.000 evrov.

spc/db
© STA, 2010