Maribor občina po meri invalidov za leto 2010

Maribor, 7. decembra - Naziv Občina po meri invalidov kot priznanje za skrb za ljudi s posebnimi potrebami letos prejme Mestna občina Maribor. Ustrezno listino ji bo Zveza delovnih invalidov Slovenije podelila na današnji slovesnosti v Mariboru, ki se je bo udeležil tudi minister za lokalno samoupravo Henrik Gjerkeš.

Ljubljana.
Mariborski župan Franc Kangler.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Po besedah župana Franca Kanglerja je pridobitev listine potrdilo, da so strokovne službe kakovostno opravile svoje delo in da so njihova prizadevanja na dobri poti.

Med drugim so pridobili evropska sredstva za odpravo arhitektonskih ovir za invalide in ureditev javnih prometnih površin za potrebe slepih in slabovidnih v centru mesta. Letos so tudi odprli informacijsko pisarno za invalide, kupili pet nizkopodnih mestnih avtobusov, dogovarjajo se, da bi avtobusna postajališča opremili s pomagali za slepe in gluhe.

Predsednik občinskega sveta invalidov Aleš Škof pa opozarja, da listina občini nalaga še večjo odgovornost, da uresniči vse zadane cilje na področju invalidske problematike.

ase/miv
© STA, 2010