V Ljubljani škodo po septembrskih poplavah odpravljajo tudi s pomočjo donacij

Ljubljana, 28. novembra - Septembrske poplave so v Ljubljani povzročile večmilijonsko škodo. Kot je za STA navedel Roman Lavrač z oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo Mestne občine Ljubljana, ocena delne škode na stavbah znaša skupaj 4,6 milijona evrov. Ocena škode na cestah in infrastrukturnih objektih znaša 2,1 milijona evrov. Škoda na vodotokih in vodni infrastrukturi v Mestni občini Ljubljana pa je ocenjena na 8,3 milijona evrov.

Škoda je nastala tudi na treh enotah vrtca Viški gaj, v višini okoli 800.000 evrov. Obnova vrtcev še poteka, na pomoč so jim priskočili tudi donatorji, ki so prispevali preko 60.000 evrov in različen material, od barv za prostore do škatel za shranjevanje stvari ter igrač.

V poplavah so bile poškodovane vrtčevske enote Viški gaj, Bonifacija ter Kozarje. V enoto Bonifacija se je prejšnji teden vrnilo prvih šest oddelkov, ta teden tudi prvi trije oddelki v enoto vrtca v Kozarjah. Na začasnih lokacijah pa je še deset oddelkov, ki se bodo vrnili v adaptirane prostore vrtca do konca decembra letos.

td/uk
© STA, 2010