Prijave za pomoč podjetjem po poplavah do srede, popis škode do sobote

Ljubljana, 2. novembra - Podjetja, ki so v septembrskih poplavah utrpela škodo, se lahko za pomoč Slovenskega podjetniškega sklada po načelu de minimis prijavijo še v sredo. Je pa ministrstvo za gospodarstvo skladno s sklepom uprave za zaščito in reševanje do sobote podaljšalo rok za posredovanje podatkov o izpadu dohodka ter o škodi na osnovnih in obratnih sredstvih, na podlagi katerih bo ministrstvo pripravilo načrt ukrepov za odpravo škode v gospodarstvu.

Struge pri Dobrepolju,
Vas Pri Cerkvi, poplave septembra 2010.
Foto: Tamino Petelinšek /STA

V okviru poziva podjetniškega sklada je na voljo 5,62 milijona evrov, posamezni upravičenec pa bo lahko prejel do 20 odstotkov upravičene škode oz. največ 200.000 evrov.

Ministrstvo pa je podjetij zaradi izpada dohodka ter na poslopjih, premičninah in zalogah z 28. oktobra na 6. november. Na podlagi posredovanih ocen bo ministrstvo pripravilo načrt ukrepov za odpravo škode v gospodarstvu.

Uprava za zaščito in reševanje je do 6. novembra podaljšala vse roke za ocenjevanje škode po poplavah, saj občinske komisije namreč niso uspele zbrati vseh podatkov.

jb/arh
© STA, 2010