Vlada bo danes v uradnem listu objavila odpoved kolektivne pogodbe za javni sektor

Ljubljana, 22. oktobra - V uradnem listu bo danes objavljena odpoved kolektivne pogodbe za javni sektor, so za STA potrdili na ministrstvu za javno upravo. Pojasnili so, da bo vlada v primeru sklenitve veljavnega aneksa na podlagi novega kvoruma, kar predvideva pred kratkim sprejeta novela zakona o sistemu plač v javnem sektorju, odpoved preklicala in umaknila tožbo.

V četrtek je del sindikatov javnega sektorja pod vodstvom Janeza Posedija zavrnilo podpis aneksa h kolektivni pogodbi. Zato je ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs napovedala, da bo vlada uresničila napoved o odpovedi kolektivne pogodbe.

To potezo je kot nesprejemljivo že označil tudi predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije Branimir Štrukelj.

Sindikatom naj bi odpoved kolektivne pogodbe za javni sektor vročili danes s priporočeno pošto. V Pergamu so za STA pojasnili, da pošte še niso prejeli, zato še ne vedo, ali je zadeva res v današnji pošti. Tudi v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture pošte za zdaj niso prejeli, so pojasnili za STA.

td/mkr/td
© STA, 2010