Predstavniki vlade in sindikatov tudi danes nadaljujejo pogajanja

Ljubljana, 11. oktobra - Predstavniki reprezentativnih sindikatov javnega sektorja in vlade bodo danes nadaljevali pogajanja o vsebini aneksa h kolektivni pogodbi za javni sektor in spremljajočega plačnega dogovora. V skladu s sporazumom o zamrznitvi stavke, ki so ga sklenili pretekli teden, so si čas za pogajanja vzeli do vključno 13. oktobra.

Po sporazumu so pogajanja s sindikati razdeljena na dva dela. Pogovori o elementih aneksa h kolektivni pogodbi za javni sektor in dogovora o ukrepih na področju plač namreč znova potekajo za pogajalsko mizo, kjer na vladni strani dialog s sindikati vodi ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs.

Na sindikalni strani se pogajanj udeležujejo predstavniki vseh 29 reprezentativnih sindikatov. Med vprašanji, o katerih se pogovarjajo, je tudi preostanek odprave plačnih nesorazmerij.

Z 21 sindikati, ki so vključeni v stavkovni odbor, pa medtem potekajo še ločena pogajanja o preostalih stavkovnih zahtevah, ki pa so bliže dogovoru. Pretekli četrtek naj bi se namreč o tem že sporazumeli.

tz/pa
© STA, 2010