Danes za pogajalsko mizo z vlado znova reprezentativni sindikati javnega sektorja

Ljubljana, 6. oktobra - Na ministrstvu za javno upravo se bodo ob 14. uri sestali predstavniki reprezentativnih sindikatov javnega sektorja. Vnovič bodo začeli pogajanja o aneksu številka štiri h kolektivni pogodbi za javni sektor in o dogovoru o ukrepih na področju plač v javnem sektorju v letih 2011 in 2012.

Pogajanja so del sporazuma med vladno pogajalsko skupino in stavkovnim odborom 21 sindikatov javnega sektorja o zamrznitvi stavke do 13. oktobra. Sporazumeli so se včeraj pozno zvečer ter si do vključno 13. oktobra vzeli čas za pogajanja.

Pogajanja reprezentativnih sindikatov bo vodila ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs. Glede aneksa h kolektivni pogodbi za javni sektor ter dogovora o ukrepih glede plač se je sicer z vlado že poleti sporazumela večina sindikatov, vključenih v konfederacijo sindikatov javnega sektorja.

Ločeno se bodo nadaljevala pogajanja s sindikati javnega sektorja, ki so bili v preteklih dneh vključeni v stavko. Pogajalsko skupino bo še naprej vodila generalna sekretarka vlade Helena Kamnar.

tvr/td
© STA, 2010