Na Loškem gradu na ogled pot od zrna do kruha

Škofja Loka, 2. oktobra - Loški muzej je ob letošnjih Dnevih evropske kulturne dediščine pripravil projekt Od zna do kruha, okviru katerega so na grajskem vrtu posejali ajdo, prenovili stari mlin in v Škoparjevi hiši pripravili vse potrebno za peko kruha. Tako bodo na Loškem gradu odslej otroke in odrasle opominjali na pomen kruha, ki ga danes vse premalo cenimo.

Škofja Loka.
Loški grad.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Škofja Loka, Loški grad.
Predstavitev poti Od zrna do kruha.
Prenovljen kmečki mlin.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Škofja Loka, Loški grad.
Predstavitev poti Od zrna do kruha.
Prenovljen kmečki mlin.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Škofja Loka, Loški grad.
Predstavitev poti Od zrna do kruha.
Otroci na delavnici prečejo kruh.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Škofja Loka, Loški grad.
Predstavitev poti Od zrna do kruha.
Direktorica Loškega muzeja Jana Mlakar.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Škofja Loka, Loški grad.
Predstavitev poti Od zrna do kruha.
Kustosinja Loškega muzeja Mojca Šifrer Bulovec.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.118 znakov (brez presledkov) oziroma 399 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

tzu/tv
© STA, 2010