Direkcija za ceste bo zagotovila nujno oskrbo čakajočih na mejnih prehodih

Ljubljana, 29. septembra - Direkcija za ceste bo za vse, ki že več ur čakajo v zastojih na mejnih prehodih Gruškovje, Zavrč, Središče ob Dravi, Dobovec, Petrina, Jelšane, Starod in Dragonja zagotovila dostavo vode in sendvičev.

Okrepčilo bodo zagotovili tudi čakajočim pred vhodom v Luko Koper. Kjer je izvedljivo, bodo postavili začasne sanitarije.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zaradi stavke daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško, povečano je število tovornih vozil v okolici Luke Koper.

Na mejnem prehodu Gruškovje so tovorna vozila okoli 12. ure čakala šest ur pri vstopu in štiri ure pri izstopu. Čakalna doba osebnih vozil pri vstopu je 20 minut. Na Obrežju tovorna vozila pri izstopu čakajo pet ur, v Jelšanah pa pri vstopu tri ure.

Tovornjaki čakajo eno uro pri vstopu in dve uri pri izstopu v Središču ob Dravi, štiri ure pri vstopu in eno uro pri izstopu v Dobovcu. Pol ure čakajo v Bistrici ob Sotli, eno uro in pol pri izstopu v Petišovcih, dve uri in pol pri izstopu in eno uro pri vstopu v Zavrču.

tvr/apo
© STA, 2010