Na RTV Slovenija v času stavke tudi določene vsebine o volitvah

Ljubljana, 29. septembra - Stavkovni odbori sindikatov na RTV Slovenija so včeraj spremenili in dopolnili navodila o izvedbi stavke javnega sektorja v zavodu. Po dogovoru še vedno ne bodo pripravljali ter objavljali notranjepolitičnih vsebin razen poročanja o poteku stavke, vendar pa bodo objavljali določene oddaje, povezane z lokalnimi volitvami.

Ljubljana.
Logotip RTV Slovenija.
Foto: Daniel Novaković/STA
Arhiv STA

Oddaje bodo na televiziji opremili s sporočilom v obliki napisa, na radiu pa v obliki zvočnega ločila, da gre za izjemo pri notranjepolitičnih vsebinah zaradi določil zakona. Pri tem pa morajo biti oddaje osredotočene zgolj na lokalne teme.

Prenosi ali posnetki sej državnega zbora, delovnih teles se morajo v času trajanja stavke omejiti zgolj na neposredni enakomerni prenos plenarnih sej državnega zbora. Prenos mora biti označen z zvočnim ločilom in napisom stavkovnega odbora, kot izjema zaradi spoštovanja določil zakona.

Še vedno bodo poročali o vsebinah, ki bi lahko resno ogrozile življenje, zdravje ali premoženje ljudi, kulturno in naravno dediščino ter varnost države.

ago/apo/apo
© STA, 2010