Na mejnih prehodih za zdaj najbolj občutili stavko javnega sektorja

Ljubljana, 28. septembra - Stavka javnega sektorja se podobno kot prvi dan za državljane najbolj pozna na mejnih prehodih. Na meji s Hrvaško so namreč za voznike večurne čakalne dobe za prestop meje. Danes ob 10. uri naj bi se vladna in sindikalna stran prvič po ponedeljkovem začetku stavke spet srečali.

Na meji s Hrvaško tovorna vozila za vstop v državo čakajo osem ur na Obrežju, dve uri v Središču ob Dravi, na Gruškovju osem ur, v Bistrici ob Sotli eno uro in 20 minut, na Zavrču pa devet ur. Vozniki osebnih vozil za vstop v državo na mejnem prehodu Slovenska vas čakajo 30 minut, na Sočergi eno uro in 20 minut, na Zavrču pa 25 minut.

Za izstop iz države pa morajo vozniki tovornih vozil na Obrežju čakati dve uri, v Središču ob Dravi eno uro, na Gruškovju sedem ur, na Petišovcih eno uro in pol, na Zavrču 10 ur, na Starodu pa eno uro.

Premier Borut Pahor je včeraj stavkajoče pozval k prenehanju stavke. Stavki so se pridružili policisti, cariniki, veterinarji, zaposleni na upravnih enotah, RTV Slovenija, del zaposlenih v zdravstvu, sociali in kulturi.

td/miv
© STA, 2010