Miščevič največjo stavko javnih uslužbencev odprl na Gruškovju

Ljubljana, 27. septembra - Največjo stavko zaposlenih v javnem sektorju v samostojni Sloveniji je opolnoči na mejnem prehodu Gruškovje svečano odprl vodja stavkovnega odbora Dušan Miščevič, sicer tudi sekretar Sindikata carinikov Slovenije. Za danes še ni sklican sestanek z vladno stranjo, na katerem bi se pogajali o stavkovnih zahtevah, je za STA povedal Miščevič.

Ljubljana.
Vodja pogajalske skupine sindikatov javnega sektorja Dušan Miščevič.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Vodja stavkovnega odbora Dušan Miščevič.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Kot je pojasnil, se je stavka začela na vseh mejnih prehodih, zaenkrat pa večjih čakalnih dob še ni. Cariniki v času stavke izvajajo svoja pooblastila, vršijo kontrolo blaga potnikov, preprečujejo nezakonit vnos blaga, orožja, streliva, drog.

Tudi pri policistih poteka stavka po načrtu, izvajajo jo po napovedih in do zdaj ni bilo nobenih odstopanj, je za STA povedal predsednik Policijskega sindikata Slovenije Branko Prah. Policisti ne opravljajo kontrol od polnoči in do preklica stavke, ki pa je po Prahovih besedah povezana z izpolnitvijo stavkovnih zahtev.

Stavki so se pridružili tudi zaposleni na Radioteleviziji Slovenija (RTVS). V njihovih programih ne bo tistih, ki medije tako radi vidijo kot sredstvo svoje promocije, zdaj pa s svojim ravnanjem dokazujejo moč oblasti in druge postavljajo v neenakovreden položaj, je poročal Radio Slovenija.

apo/apo
© STA, 2010