Deževje bo povečalo pretoke rek, ki bodo ponekod ponovno poplavljale

Ljubljana, 25. septembra - V zahodni Sloveniji je včeraj zvečer spet začelo deževati, padavine pa bodo do jutra zajele večji del države. Glavnino padavin je pričakovati do jutri zjutraj, napovedujejo na agenciji za okolje.

Ljubljana, tržnica.
Dež v Ljubljani, dežniki, ljudje, dež, torbe.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, tržnica.
Dež v Ljubljani, dežniki, ljudje, dež.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Dež v Ljubljani.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Do današnjega dopoldneva bo močneje deževalo v zahodnem delu države, zato hidrologi napovedujejo, da lahko manjši vodotoki v osrednji Sloveniji v manjšem obsegu ponovno poplavijo.

Na kraških poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa, Suhe krajine in na Ljubljanskem barju se bodo zaradi ponovnega dotoka vode iz zaledij sedanje poplavljene površine ohranile ali ponovno nekoliko povečale. Poleg tega hidrologi za danes dopoldne opozarjajo na povišano plimovanje morja ob slovenski obali.

Danes popoldne in v noči na jutri se bodo padavine okrepile tudi na vzhodu, zato se bodo takrat povečali pretoki tudi v osrednji, južni in vzhodni Sloveniji.

Za danes je agencija na hidroalarmu za porečja Kraške Ljubljanice, Ljubljanice in Krke razglasila drugo najvišjo, oranžno stopnjo opozorila.

pa/pse
© STA, 2010