Pretoki rek na poplavljenih območjih se le počasi zmanjšujejo

Ljubljana, 22. septembra - Pretoki rek na poplavljenih območjih so še vedno veliki in se le počasi zmanjšujejo, zato so še vedno poplavljena večja območja na Ljubljanskem barju, v spodnjem toku Save in Krke ter polja Notranjskega in Dolenjskega Krasa, so za STA pojasnili na centru za obveščanje.

Predstavniki Civilne zaščite so si sinoči sicer ogledali zemeljski plaz, ki se je popoldne sprožil v gorenjski občini Gorje. Plaz trenutno ne ogroža hiše in ga bodo še naprej opazovali.

Reševalci bodo sicer z odpravljanjem posledic ujme nadaljevali tudi danes. Prav tako danes bo v poplavah prizadeta podjetja v Zagorju obiskala ministrica za gospodarstvo Darja Radić.

Po sinočnjih napovedih agencije za okolje bodo kraška polja Notranjskega in Dolenjskega Krasa, Ljubljansko barje ter območje ob spodnjem toku Krke poplavljena tudi v prihodnjih dneh. Vremenska napoved agencije medtem napoveduje ponovne padavine. Deževati bo pričelo v petek popoldne v zahodni Sloveniji, v soboto pa bo oblačno in deževno po vsej državi.

pa/mlj/mlj
© STA, 2010