Na Obali že ocenjujejo škodo po vodni ujmi

Koper, 20. septembra - V Mestni občini Koper so po vodni ujmi, ki je minuli konec tedna prizadela tudi Obalno območje, člani komisije za ocenjevanje škode že pričeli z delom na terenu. Stanje na terenu si je ogledal tudi župan Boris Popovič.

V deževju sta bregove prestopili reki Rižana in Dragonja. Največ škode je nastalo predvsem na komunalni infrastrukturi, predvsem na cesti proti Bobrom ter med naseljema Babiči in Župančiči, kjer je del ceste odneslo, tako da je do Župančičev mogoče priti zgolj s terenskimi vozili.

Močno poškodovana je tudi cesta od Pomjana proti Župančičem, sicer pa je škodo utrpela večina krajevnih cest. Poleg poplavljenih cest in ankaranske Bonifike je škodo utrpelo približno 50 stanovanjskih in dva gospodarska objekta v občini.

V Istri je možno iz Slovenije na Hrvaško in v obratno smer po cesti iz Kopra le preko Šmarja proti Dragonji in na mejni prehod Sečovlje. Mejni prehod Dragonja je zaprt, za voznike tovornih vozil na Prometno-informacijskem centru za državne ceste priporočajo mejna prehoda Jelšane oz. Starod.

ago/td/td
© STA, 2010