Na Gorenjskem se intervencije končujejo, sledi prijava škode

Žiri/Škofja Loka, 19. septembra - Po obilnem deževju, ki je povzročalo poplave, se danes na Gorenjskem že kaže sonce. Vodostaji vodotokov upadajo in se vračajo v svoje normalne struge. Tako so tudi pripadniki civilne zaščite in gasilci večino intervencij zaključili, opravljajo le še nekaj prečrpavanj in redno dežurstvo.

V ponedeljek bodo stekli postopki za popis škode. Občanom bodo na voljo obrazci za prijavo škode, tisti, ki imajo objekte in premoženje zavarovano, pa se bodo obračali na zavarovalnice. Na Gorenjskem sicer v tokratnih poplavah, ki so bile na tretjo obletnico hude vodne ujme, zelo velike škode v primerjavi z ostalimi regijami ni bilo.

Poleg Žirov, kjer je bilo poplavljenih okrog 40 hiš, so bile sicer prizadete tudi številne druge gorenjske občine. Vendar so bile poplave v manjšem obsegu in so prizadele le posamezne objekte. Še največ intervencij je bilo potrebno v Škofji Loki, Poljanah, Železnikih in Tržiču, medtem ko iz Bohinja kljub slabim prvotnim vremenskih napovedim, o težavah niso poročali.

tzu/mkr
© STA, 2010