Na širšem ljubljanskem območju poplavljata Gradaščica in Ljubljanica

Ljubljana, 18. septembra - Po podatkih Centra za obveščanje RS in Civilne zaščite Mestne občine Ljubljana na širšem ljubljanskem območju poplavljajo Gradaščica, Ljubljanica, razbremenilni kanal Gradaščice Mali Graben, Horjulščica in Glinščica.

Ljubljanica poplavlja na širšem območju Ljubljanskega barja, Gradaščica pa na območju jugozahodne Ljubljane. Voda se je razlila tudi v Kozarjah, Kosovem polju, Vrhovcih, pri Biotehnični fakulteti z delom Rožne doline, Dolgem mostu, ob Cesti dveh cesarjev in Sibiriji, zato so trenutno na terenu vse razpoložljive ekipe ljubljanske civilne zaščite, to je 450 ljudi.

Dokler vode na poplavljenih območjih ne začnejo upadati, ni možno učinkovito črpanje vode iz objektov, sporočajo z ljubljanske civilne zaščite. Prebivalce opozarjajo, da sta vožnja in hoja po poplavni vodi nevarna.

V občini Litija so ponoči poplavljali lokalni vodotoki, meteorna voda pa je zalila več kletnih prostorov stanovanjskih objektov in garaž. V občini Kamnik so gasilci črpali vodo iz večih objektov.

ako/jb/ako
© STA, 2010