Napovedi vremenoslovcev o močnih padavinah so se uresničile

Ljubljana, 17. septembra - Napovedi vremenoslovcev o močnih padavinah, ki bodo zajele vso Slovenijo, so se uresničile. Dopoldne je bilo najhuje v Ljubljani, Celju in na Primorskem. Urad za meteorologijo Agencije RS za okolje od danes do nedelje zvečer pričakuje močno jesensko deževje, zlasti v zahodni Sloveniji. Najhujši val padavin pričakujejo v noči na soboto.

Ljubljana, vlada.
Predsednik vlade Borut Pahor.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, vlada.
Predsednik vlade Borut Pahor.
Foto: Stanko Gruden/STA

Najbolj izpostavljena območja za plazove so sicer v pasu centralne Slovenije, od zahoda oz. Tolminskega, preko Škofjeloškega, Posavskega hribovja, dela Obale, pa tudi severovzhodna Slovenija, je za STA dejal direktor Geološkega zavoda Slovenije Marko Komac.

Predsednik vlade Borut Pahor je zaradi napovedanega dežja danes sklical tudi sestanek, na katerem so skupaj z ministrico za obrambo Ljubico Jelušič, poveljnikom Civilne zaščite RS Miranom Bogatajem in generalnim direktorjem Uprave za zaščito in reševanje Borisom Balantom preverili pripravljenost sil za zaščito in reševanje na napovedano deževje. Kot so sporočili iz Pahorjevega kabineta so mu prisotni zagotovili, da izvedeni ukrepi zagotavljajo učinkovito delovanje reševalnih služb.

ako/vi/apo/rr/pse/vpu/td/td
© STA, 2010