Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ljubljanski svetniki za prenovo Slona in novelacijo programa gospodarjenja z odpadki

Ljubljana, 31. maja - Ljubljanski svetniki so sprejeli spremembe prostorskega odloka za območje v mestnem središču, ki omogoča prenovo hotela Slon in stavbe na Čopovi 9 ter preureditev gostilne As v hotel. Prav tako so podprli novelacijo operativnega programa gospodarjenja z odpadki za obdobje 2009 - 2013 na območju Mestne občine Ljubljana in osmih primestnih občin.

Ljubljana.
Alenka Pavlin iz občinskega oddelka za urejanje prostora.
Foto: Dejan Mijović/STA
Arhiv STA

Novelacija programa gospodarjenja z odpadki predvideva 14 ukrepov, ki se nanašajo tudi na zmanjšanje nastajanja odpadkov, recikliranje in sanacijo nedovoljenih odlagališč. Med drugim sta predvidena izgradnja petih zbirnih centrov in urejanje regionalnega centra za ravnanje z odpadki.

Po mnenju samostojnega svetnika Janeza Kopača bi lahko ravnanje z odpadki v Ljubljani izboljšali še z dvema dodatnima ukrepoma, in sicer z uvedbo zbiranja odpadnega tekstila in čevljev na nekaterih ekoloških otokih ter z zaračunavanjem višjih tarif tistim, ki odpadke ločujejo pomanjkljivo. Večina svetnikov njegovih dopolnil v zvezi s tem ni podprla.

tz/spc/tz
© STA, 2010