Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sodišče odločilo o pritožbah v zadevi Balkanski bojevnik

Ljubljana, 31. maja - Izvenobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je včeraj odločil o vseh sedmih pritožbah na sklepe preiskovalnih sodnikov, vendar natančnejših informacij na sodišču ne dajejo, saj morajo v skladu s sodnim redom odločitev najprej vročiti strankam v postopku.

Zagovornik Dragana Tošića Janez Koščak je za STA pojasnil, da odločitve v zvezi z njegovim varovancem še niso prejeli, najverjetneje naj bi se to zgodilo jutri.

Neuradno naj bi po pisanju današnjega Dnevnika zunajobravnavni senat razveljavil vse že obravnavane sklepe. O njih naj bi danes tako ponovno odločal preiskovalni sodnik.

V okviru akcije Balkanski bojevnik so policisti prejšnji teden zaradi nedovoljenega prometa s prepovedanimi drogami in posedovanja orožja pridržali 14 oseb. Med njimi je tudi Ljubljančan Dragan Tošić, ki ga sumijo, da naj bi vodil slovenski narkokartel.

Po zaslišanjih je devet osumljenih ostalo v priporu, trije so v hišnem priporu, dva so izpustili. Na sklep o priporu so se pritožili odvetniki sedmih osumljenih.

miv/apo
© STA, 2010