Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razcvet slovenske moške odbojke

Tel Aviv, 30. maja - Slovenska moška odbojka je v Tel Avivu doživela nov vrhunec. Reprezentanca se je četrtič uvrstila na evropsko prvenstvo, a prvič neposredno. To ji je uspelo že tekmo pred koncem dveh kvalifikacijskih tekem, potem ko je v petih tekmah zabeležila pet zmag, dvakrat je bila celo boljša od nekdanjih evropskih prvakov, Špancev. Ti so zanjo v preteklosti predstavljali nočno moro.

Letošnje uspehe slovenske odbojke so začeli tlakovati igralci ACH Volleyja, ki so se uvrstili na zaključni turnir evropske lige, po klubski sezoni je bilo samo vprašanje, kako njihovo zmagovalno miselnost prenesti na mlado reprezentanco. Zveza se je dobro zavedala priložnosti, vedela je, da je treba vrhunsko nadarjenost igralcev dopolniti z drugimi zadevami, ki so potrebne za uspehe. Tako je reprezentanci zagotovila vse potrebne pogoje, piko na i pa je postavila s tem, ko je v Slovenijo pripeljala vrhunskega črnogorskega strokovnjaka Veselina Vukovića. Ta je svoje svoje izkušnje znal prenesti na igralce, predvsem pa je zgradil avtoriteto, ki je prejšnji slovenski selektorji niso imeli.

Slovenske reprezentante zdaj čaka odmor, ki bo daljši prav zaradi tega, ker so se na evropsko prvenstvo uvrstili neposredno. Večina bo čas izkoristila za saniranje manjših poškodb, ki so se nabrale skozi naporno sezono, misli pa jim bodo gotovo ušle tudi na evropsko prvenstvo, to bo septembra naslednje leto na Češkem in v Avstriji. Čeprav so apetiti zdaj mnogo večji kot v preteklosti, reprezentanti ostajajo na trdnih tleh, njihov prvi cilj bo ena zmaga, ki je na treh prvenstvih zaenkrat še niso zabeležili.

ic/lr/ic
© STA, 2010