Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Umrl ameriški igralec in režiser Dennis Hopper

Los Angeles, 30. maja - Ameriški igralec in režiser Dennis Hopper je v soboto zaradi raka na prostati v 74. letu starosti umrl na svojem domu v Kaliforniji. Hopper, ki ga je med zvezde izstrelila vloga v filmski klasiki Upornik brez razloga iz leta 1955, je sodeloval z holivudskimi legendami kot sta James Dean in Marlon Brando.

Hopper je v svoji karieri nastopil v več kot 100 filmih, najbolj znan pa je bil verjetno po filmski klasiki Goli v sedlu iz leta 1969, ki jo je režiral in v njej tudi igral. Film je postal kultna klasika, za katero je bil Hopper skupaj s koscenaristi nominiran za oskarja za najboljši scenarij.

Leta 1979 je ob Marlonu Brandu igral v filmu Francisa Forda Coppole Apokalipsa zdaj, leta 1986 pa v filmu Davida Lyncha Modri žamet.

A v zadnjih letih se Hopper na naslovnicah časopisov ni pojavljal zaradi svojega dela, pač pa težav z alkoholom in drogami, svojega zdravja in težav v zakonu. Oktobra 2009 je njegov menedžer razkril, da se igralec zdravi zaradi raka na prostati.

vr/mo/vr
© STA, 2010