Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Dravske elektrarne s projekti o Muri po občinah

Ljutomer, 29. maja - Dravske elektrarne Maribor so končale prvi del študij trajnostnega razvoja o možnostih izrabe reke Mure in jih bodo zdaj predstavljale tudi po lokalnih skupnostih. Kot pravijo, elektrarn ne morejo graditi na silo, pač pa le s soglasjem prebivalcev, ki naj bi v tem videli priložnost in novo kakovost.

S projektom se je v torek prvič seznanil tudi Svet pomurske razvojne regije in se strinjal, da bodo predstavniki dravskih elektrarn po občinah predstavili projekte in ob tem ugotavljali, kakšne so možnosti za uresničitev.

Po besedah predsednika sveta in ljutomerskega župana Franca Jurše je ideja o predstavitvah na terenu dobra, a odvisna od odločitve lokalnih okolij, razpoloženje v pokrajini pa je po njegovem "povprečno oziroma različno".

Župani ob reki se nagibajo k odločitvi za elektrarne, naravovarstveniki pa gradnji nasprotujejo. Čeprav o številu elektrarn na Muri predstavniki dravskih elektrarn nočejo govoriti, ker se mora o tem najprej opredeliti država, si prizadevajo za gradnjo vsaj šestih.

uk/mma/uk
© STA, 2010