Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Kopru danes srečanje vojnih invalidov

Koper, 29. maja - Vojni invalidi Slovenije se bodo danes že 11. zapored zbrali na vsakoletnem srečanju, ki bo tokrat v Kopru. Srečanje bo potekalo v znamenju 65. obletnice konca druge svetovne vojne in 20. obletnice plebiscitarne odločitve za samostojno Slovenijo. Zbrane bo nagovorila častna pokroviteljica srečanja, ministrica za obrambo Ljubica Jelušič.

Z letošnjim srečanjem v Kopru bodo obeležili še 65. obletnico ustanovitve prve vseslovenske zveze vojaških vojnih invalidov in 15. obletnico uspešnega delovanja društev vojnih invalidov po Sloveniji. Spregovorili bodo tudi o nekaterih aktualnih vprašanjih, sporoča organizator, Zveza društev vojnih invalidov Slovenije.

Srečanja se bo predvidoma udeležilo okoli 800 vojnih invalidov, svojcev padlih v vojnah za Slovenijo in svojcev umrlih vojaških invalidov. V zvezi pričakujejo, da bodo srečanje obiskali tudi predstavniki različnih invalidskih, veteranskih in domoljubnih organizacij ter državnih ustanov, ki se ukvarjajo z varstvom in oskrbo invalidov.

miv/ld/miv
© STA, 2010