Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Odbor za kmetijstvo o zavarovanih območjih in programu Leader

Ljubljana, 28. maja - Odbor državnega zbora za kmetijstvo je na seji sprejel sklepe v zvezi s problematiko kmetovanja na zavarovanih območjih. Zavarovana območja po mnenju odbora predstavljajo veliko razvojno priložnost Slovenije. Obenem so se člani odbora seznanili z uresničevanjem sklepov v zvezi s problematiko izvajanja programa Leader.

Tolmin.
Roman Medved iz Posoškega razvojnega centra.
Foto: Marko Cencič/STA
Arhiv STA

Predstavniki lokalnih akcijskih skupin so opozorili, da obstajajo resne ovire pri pridobivanju sredstev iz omenjenega programa, ki že kažejo na to, da namen programa Leader pod obstoječimi pogoji v Sloveniji ne bo dosežen.

Minister za kmetijstvo Dejan Židan je pojasnil, da problemi ostajajo pri predplačilih. Dodal je, da znotraj zakonodaje intenzivno iščejo rešitev za avansiranje teh projektov.

Poslanec SLS Franc Bogovič in poslanec SD Alan Bukovnik sta poudarila, da je potrebno izboljšave uvesti čim prej. Poslanec LDS Borut Sajovic pa je dodal, da je čas, da čez program Leader naredimo križ in kader usmerimo v področja, kjer bo izplen evropskih sredstev lahko večji.

mke/uk
© STA, 2010