Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V preiskavi Balkanski bojevnik pripor podaljšan sedmim, dve osebi v hišnem priporu

Ljubljana, 28. maja - Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so včeraj zaslišali pet pridržanih oseb v preiskavi Balkanski bojevnik. Po zaslišanju sta bila zoper dve osebi odrejena hišna pripora, zoper eno osebo pripor, dve osebi pa sta bili izpuščeni na prostost, ker tožilstvo ni podalo predloga za pripor. Danes bodo zaslišali še tri osumljence. Od 14 priprtih so doslej pripor podaljšali sedmim. Vložene pa so bile tri pritožbe zoper sklepe o priporu.

Po poročanju današnjega Dela iz Srbije prihajajo informacije, da je slovenski del združbe, ki jo domnevno vodi lastnik lokalov Le Petit in Randevu Dragan Tošić, enemu največjih mamilarskih baronov na Balkanu Darku Šariću pomagal pri tihotapljenju kokaina v zahodno Evropo.

Po neuradnih podatkih, ki jih navajata Delo in Večer, so se poleg Tošića pod drobnogledom znašli tudi Miralem in Mirzet Lucević, Dragan Bjelkaš, Peter Khermayer, Suzana in Jakob Remškar, Anes Selman, Robert Šabić, Boštjan Kopčič, Dejan Zupan, Marko Bublić, Džemali Mandjuka, Valter Abramovič, Tadej Poljak, Sandra Udrih in Zdenka Kondič.

apo/tz
© STA, 2010