Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ankete nakazujejo tesen izid na referendumu

Koper, 28. maja - Javnomnenjske raziskave, ki so jih danes objavili Večer, Finance, Žurnal in Primorske novice, kažejo na tesen izid na referendumu o arbitražnem sporazumu, ki bo prihodnjo nedeljo. Zadnji teden kampanje bo zato odločilen, še posebej, ker je skoraj tretjina volivcev še neodločenih.

V Večeru napovedujejo, da bi sporazum podprlo 26 odstotkov tistih, ki se nameravajo referenduma udeležiti, medtem ko jih je 24 odstotkov proti. 33,3 odstotka pa jih še ne ve, kako bodo glasovali.

V Žurnalu že napovedujejo padec sporazuma - 45,8 odstotka tistih, ki bi se referenduma udeležili, bi glasovalo proti, za bi jih bilo 40,4 odstotka. Podobno napovedujejo tudi v Financah - za sporazum bi glasovalo 32,6 odstotka vprašanih, proti 34,8 odstotka, 32,5 odstotka pa je še neodločenih.

Glede na raziskavo Primorskih novic pa sporazum na Primorskem uživa podporo. Zanj bi glasovalo 53,2 odstotka vprašanih, ki se nameravajo udeležiti referenduma, proti pa jih je 35,3 odstotka. 11,6 odstotka je še neodločenih.

ms/np
© STA, 2010