Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Frangež: Projekt gospodarskega središča Oreh ni odpisan

Maribor, 29. maja - Država projekta gospodarskega središča Oreh po besedah koordinatorja projekta Matevža Frangeža ni črtala iz resolucije o nacionalnih razvojnih projektih, a jim vključenost v resolucijo ne pomaga veliko, saj projekti niso pripravljeni do te mere, da bi lahko zasadili lopato.

Frangež računa, da bodo letos uspešni pri dveh razpisih ministrstva za gospodarstvo iz postavke gospodarskih središč. Prvi bo objavljen predvidoma junija, drugi jeseni, pri obeh pa vidi priložnost predvsem za znanstveni park in širitev poslovne cone Tezno, kot dela, ki je praktično že pripravljen in prostorsko umeščen, zagotoviti je potrebno le še participacijo zasebnih virov.

Sicer pa je ključni del Oreha mariborski poslovno-logistični center, kjer so trenutno v zaključni fazi aktivnosti iskanja kompetentnega nosilca. Med kandidati se omenja predvsem Pošta Slovenije, ki je sicer že nakazala interes za dolgoročni najem mariborskega letališča, a dejavnosti v zvezi s tem za zdaj ne želi niti potrditi niti zanikati.

gm/jes
© STA, 2010