Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Mariboru eko teden za ozaveščanje mladih o varovanju okolja

Maribor, 31. maja - V prihodnjih dneh se bo v Mariboru odvil Eko teden, ki jo Zveza prijateljev mladine Maribor že tradicionalno organizira v prvem tednu junija. Pod geslom Za naravo - že zdaj bo v mestu ob Dravi potekala vrsta prireditev, s katerimi želijo otroke, mladino, pa tudi odrasle opozoriti na pomen varovanja okolja in ohranjanja biotske raznovrstnosti.

Kot je na predstavitvi projekta prejšnji teden povedala koordinatorica projekta Kornelija Kaurin, Eko teden organizirajo z namenom, da bi se ljudje bolj posvetili skrbi za okolje. Po njenih besedah želijo opozoriti predvsem na malenkosti v vsakodnevnem življenju, ki se jih ljudje premalo zavedajo, na primer da ni dovolj le ločeno zbiranje odpadkov, ampak je treba poskrbeti, da je teh odpadkov čim manj.

Po besedah predstavnika Društva za varstvo narave in trajnostni razvoj Martina Vernika je glavni problem ravno v tem, da ljudje ne poznajo vrednosti narave, v bistvu pa je ravno posameznik tisti, ki lahko s svojimi dejanji veliko prispeva.

ase/mo
© STA, 2010