Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Izredna uprava Vzajemne s tožbo nad Jakliča in Averja

Ljubljana, 27. maja - Oktobra lani imenovana izredna uprava zdravstvene zavarovalnice Vzajemna je sklenila vložiti odškodninsko tožbo zoper člane prejšnjih uprav, ki sta ju v obdobju med junijem 2003 in oktobrom 2009 vodila Marko Jaklič in Boštjan Aver. Z negospodarnim in nevestnim ravnanjem so namreč zavarovalnici povzročili škodo.

Ljubljana.
Vzajemna, logotip.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Vzajemna.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Vzajemna, logotip.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Škoda je ocenjena na 1,2 milijona evrov, je danes na novinarski konferenci v Ljubljani povedal predsednik izredne uprave Vzajemne Dušan Kidrič. Kot je pojasnil, je bila škoda ugotovljena v primeru sklepanja poslov in naročanja storitev z dvema pravnima oseba ter zaradi škodljivih pogodb, sklenjenih z bivšim članom uprave.

Od skupnega odškodninskega zneska znaša solidarna odgovornost vseh štirih članov prejšnjih uprav nekaj manj kot milijon evrov. Zoper upravo, v kateri je bil poleg Jakliča še član uprave Franc Henigman, Vzajemna uveljavlja škodo v višini blizu 71.000 evrov, zoper upravo, v kateri je bil poleg Averja še član uprave Peter Pustatičnik, pa dobrih 180.000 evrov.

bg/jb
© STA, 2010