Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po mnenju vlade postopek pri menjavi stavbe IVZ ustrezen

Ljubljana, 27. maja - Pri menjavi stavbe inštituta za varovanje zdravje na Trubarjevi ulici v Ljubljani za stolpiča Dunajski kristali so upoštevani vsi postopki za doseganje čim višje kupnine za državo, ugotavlja vlada. Predpogodbo za menjavo stavb so sklenili s podjetjem Mabra inženiring, ki je vrednost svoje stavbe znižalo za 3,3 milijona evrov.

Kot so se odločili na vladi, lahko z Mabro zaradi še neizgrajenih in zemljiškoknjižno neurejenih omenjenih poslovnih prostorov sklenejo zgolj predpogodbo. Zakonodaja neposredno menjavo dopušča pod pogojem, da se vrednost državnega premoženja ne zmanjša in da razlika med zamenjanima nepremičninama ni večja od 20 odstotkov oziroma največ 80.000 evrov.

Ker je bila vrednostna razlika med nepremičninama višja, je Mabra vrednost svojih stolpičev Dunajski kristali znižala s slabih 16,3 milijona evrov na dobrih 19.000 evrov več od 12,9 milijona evrov, kolikor je vredna stavba na Trubarjevi.

S pridobitvijo nove stavbe bodo službe inštituta za varovanje zdravja, ki trenutno delujejo na petih lokacijah, združene na eni.

spc/td
© STA, 2010