Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na vodo prva Čop in Tufte

Bled, 28. maja - Na Bledu se danes začenja uvodna tekma svetovnega veslaškega pokala 2010. Slovenija bo na tekmi zastopana s četvercem brez krmarja, dvojnim četvercem in lahkim dvojnim dvojcem, prvi med slovenskimi veslači pa se bo v dvojnem dvojcu pod zastavo Norveške s prijateljem in dvakratnim olimpijskim prvakom Olafom Tuftejem podal Iztok Čop.

Prav Čop, ki si je s Tuftejem na prvi veliki tekmi v bogati karieri na domačem terenu želel nastopiti za Slovenijo, je tisti slovenski veslač, ki glasno napoveduje naskok na stopničke. Izhodišče za oba četverca, Žigo, Tomaža in Miho Piriha ter Roka Kolandra v četvercu brez krmarja ter Gašperja Fistravca, Jana in Luko Špika ter Andraža Kreka v dvojnem četvercu, je po mnenju strokovnega vodstva reprezentance nastop v finalu. Dvojni četverec je bil sestavljen šele pred tedni in prav tako nima prave kilometrine, četverec brez krmarja, lani bronasta posadka na SP, pa je izgubil Roka Rozmana in z novincem Žigo Pirihom še ni tako tekmovalno konkurenčen kot v preteklih letih.

V lahkem dvojnem dvojcu se bosta predstavila Jure Cvet in Matevž Malešič. Za veslača, ki sta se že izkazala na sredozemskih igrah, bo to krstni nastop na svetovnem pokalu, zato si želita preboj med najboljših 12 oz. v polfinale.

ag/ad/ag
© STA, 2010