Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Unior Turizem letos začenja dve veliki investiciji

Zreče, 30. maja - Unior Turizem je zimsko sezono zaključil 11. aprila, v njej pa so na Rogli zagotovili 111 smučarskih dni, v katerih jih je obiskalo 185.000 smučarjev. Direktor Turizma Damjan Pintar sezono ocenjuje kot uspešno in za prihodnje leto napoveduje investiciji v nov hotel na Rogli ter dograditev hotela v Zrečah.

Ljubljana, ministrstvo za promet.
Direktor Turizma Damjan Pintar.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Gradnjo športnega hotela bodo začeli julija, v prvi fazi bodo zgrajeni večnamenski objekti in 16 sob, v drugi pa še dodatnih 35 sob. Vrednost projekta, ki ga bodo gradili v javno-zasebnem partnerstvu z občino Zreče, je ocenjena na 8 milijonov evrov, od tega so 3 milijone pridobili iz evropskih sredstev.

Najpomembnejšo investicijo pa letos načrtujejo v Zrečah, kjer je predvidena dograditev hotela Dobrava. S tem bodo pridobili 45 sob, razširjen restavracijski del ter dodatne seminarske in wellness površine. Vrednost investicije je 11 milijonov evrov, 2,5 milijona od tega bo evropskih sredstev. Z gradnjo bodo pričeli prihodnji mesec, projekt pa naj bi bil zaključen maja prihodnje leto.

gm/mo
© STA, 2010