Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pobudniki ustanovitve občine Ankaran računajo na presojo ustavnega sodišča

Ljubljana/Ankaran, 27. maja - Pobudniki za ustanovitev občine Ankaran se bodo potem, ko so poslanci včeraj ustavili postopek ustanavljanja občine, obrnili na ustavno sodišče, je za STA povedal vodja pobude za ankaransko občino Gregor Strmčnik.

Napovedal je še eno ustavno pritožbo na zakonodajni postopek in pobudo za presojo ustavnosti zakonodaje s področja lokalne samouprave.

Dogodki na včerajšnji seji državnega zbora namreč predstavljajo vrh težko razumljivih odločitev, ki jih jih je parlament sprejemal v povezavi s postopkom ustanavljanja občine Ankaran, ocenjuje Strmčnik.

Parlament se je po njegovih besedah trikrat opredeljeval o istem vprašanju, število poslancev za in proti pa se je stalno spreminjalo. Težko je razumeti, zakaj poslanci niso našli toliko modrosti, da bi odprli pot zakonu tudi do drugega branja, dodaja.

Toda pobudniki ustanovitve občine Ankaran so prepričani, da bo na koncu prišlo do odločitve o ustanovitvi njihove občine. Na izvršno in zakonodajno oblast ne računajo več, verjamejo pa v ustavno sodišče.

tvr/apo/apo
© STA, 2010