Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kolander: Želimo si nazaj v krog favoritov za medaljo

Bled, 27. maja - Bled bo od petka do nedelje gostil uvodno tekmo veslaškega svetovnega pokala 2010. Lani paradni slovenski čoln, četverec brez krmarja, ki je na SP v Poznanju osvojil bronasto medaljo, se bo predstavil v nekoliko spremenjeni postavi in kot pravi Rok Kolander, eden najizkušenejših v čolnu, bodo cilji letos nekoliko nižji.

Ljubljana.
Veslač Rok Kolander.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Veslač Rok Kolander.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Veslač Rok Kolander.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Sezona 2010 bo za veslače neobičajno dolga, saj bo svetovno prvenstvo na Novi Zelandiji, na južni polobli, in zato na sporedu šele novembra. Za spremenjeno slovensko posadko, v kateri je v tem trenutku Žiga Pirih zamenjal Roka Rozmana, bo to dodatna prednost pri usklajevanju plovnosti čolna. Ob vrnitvi veslanja na Bled, ki je nazadnje gostil svetovno prvenstvo 1989, torej na prvi veliki veslaški prireditvi v samostojni Sloveniji, pa je čoln najmanj konkurenčen v zadnjih letih. Razlog za nekoliko manj konkurenčno posadko Kolander vidi v mladih "rimen" veslačev.

Izkušeni mariborski veslač pa je letos predvsem v štajerskih medijih zaradi težav v klubu napolnil kar nekaj prostora. A to je le del letošnjih težav, saj je že pred začetkom sezone Rok Rozman napovedal odhod iz četverca, od uspešnega mariborskega dvojnega četverca je v reprezentanci A trenutno le še en član, pojavile so se težave na relaciji med Iztokom Čopom in strokovnim vodstvom, ki jih je v zadnjem trenutku v korist Čopa prekinil predsednik zveze Denis Žvegelj. Tudi to po Kolandrovem mnenju močno vpliva na tekmovalce.

ag/tb/ag
© STA, 2010