Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mednarodni festival Igraj se z mano letos tudi v Mariboru

Ljubljana/Maribor, 27. maja - Mariborski Trg svobode se bo danes spremenil v center iger, petja, plesa, druženja, ustvarjanja, nastopanja otrok, mladostnikov s posebnimi potrebami in vseh ostalih. Festival Igraj se z mano bo letos prvič tudi v štajerski prestolnici. Namen festivala je pokazati, kaj otroci s posebnimi potrebami zmorejo, pravi za STA vodja festivala Boštjan Kotnik.

Ta mednarodni festival po njegovih besedah poteka že četrtič zapored v Ljubljani, vendar je prerasel že v festivalsko leto. To pomeni, da vključuje tudi dogodke v drugih krajih po Sloveniji, kot je danes Maribor.

Štiridnevni festival v Ljubljani, ki ga organizirata Zavod za usposabljanje Janeza Levca in Društvo za kulturo inkluzije, je po besedah Kotnika slovenska posebnost. Skozi delavnice, igre, nastope, dejavnosti se otroci pomešajo med sabo in ni več meje med normalnostjo in hendikepom oz. je ta porušena.

Nosilec mariborskega dela festivala - v Ljubljani poteka že tretji dan - je Dom Antona Skale, skupaj z Zavodom za usposabljanje Janeza Levca in Društvom za kulturo inkluzije.

vi/td
© STA, 2010