Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Začenja se štiridnevni festival promocije učenja in znanosti Znanstival

Ljubljana, 27. maja - V organizaciji Hiše eksperimentov, ki se ukvarja s promocijo znanosti in izobraževanja, se bo danes na ljubljanskem Tromostovju začel drugi Znanstival dogodivščin, ki bo potekal do nedelje. V štirih dneh se bo zvrstila množica znanstvenih šovov, delavnic in predavanj. Vrhunec Znanstivala dogodivščin bo v soboto s posebnim spektaklom.

Na Tromostovju, Čevljarskem mostu, na Magistratu in Stritarjevi ulici, v Hiši eksperimentov in na Ljubljanskem gradu si bodo obiskovalci lahko v festivalskih dneh ogledali znanstvene šove, ki jih bodo izvajali mojstri veščin iz Hiše eksperimentov ter gostje iz ZDA, Italije, Finske, Velike Britanije in lzraela.

Poleg dogodivščin bodo na Ljubljanskem gradu tudi znanstvene eksperimentalnice. Znanstival je sicer posvečen ilustratorju, karikaturistu, neumornemu generatorju idej Božu Kosu.

Znanstival dogodivščin je namenjen prav vsem, ki so radovedni in uživajo v nabiranju sadežev znanja. V času Znanstivala bodo tudi v Hiši eksperimentov dnevi odprtih vrat.

vi/td
© STA, 2010