Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na SP v Moskvi vse po napovedih

Moskva, 26. maja - Na svetovnem ekipnem namiznoteniškem prvenstvu v Moskvi se je končalo predtekmovanje po skupinah. Za slovenski reprezentanci je vse potekalo bolj ali manj po napovedih, fantje so si izborili možnost, da se potegujejo za uvrstitev v elitno skupino, medtem ko bodo morala dekleta braniti status drugokategornic.

Izbranci selektorja Bojana Raka so v petih dvobojih štirikrat zmagali (Iran, Anglija, Luksemburg, Tajska) in izgubili proti Slovaški. To jim je prineslo drugo mesto v skupini, njihova končna uvrstitev pa bo najmanj 36. mesto. Da bi si za naslednje svetovno prvenstvo zagotovili nastop v elitni skupini, bodo morali zmagati še tri tekme, kar ni nemogoče. Njihov prvi tekmec bo reprezentanca, ki je v eni izmed treh drugih predtekmovalnih skupin zasedla tretje mesto, gotovo pa ne bo nepremostljiva ovira.

Tokič je eden redkih igralcev, ki na prvenstvu še ni zabeležil poraza v posamičnih dvobojih.

Kljub temu, da od ženskega dela reprezentance ni nihče pričakoval, da bi sledil moškemu in se v skupini uvrstil med najboljše tri ter se s tem izognil boju za obstanek, pa njegovi rezultati vendarle ne morejo dobiti pozitivne ocene. V petih tekmah so Slovenke nekoliko presenetljivo premagale le Avstralijo, v dvobojih z Estonijo in Grčijo, kjer bi bilo realneje pričakovati zmago, pa so bolj ali manj odpovedale.

ic/lr/ic
© STA, 2010