Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Unior po štirih mesecih posluje nad načrti

Zreče, 26. maja - V zreškem Uniorju so v prvih štirih mesecih dosegli za 37 milijonov evrov prometa, kar je dva odstotka več od načrtov, v primerjavi z enakim obdobjem leta 2008, torej letom pred krizo, pa to še vedno pomeni 25-odstotno zaostajanje. Kot je povedal predsednik uprave Gorazd Korošec, bodo že do konca leta zaostanek skušali omiliti.

Sicer pa je bilo po njegovih besedah leto 2009 najtežje leto v povojni zgodovini Uniorja. V tem času so se srečevali s krizo avtomobilske industrije in na posameznih programih družbe bili deležni zmanjševanja prodaje za četrtino, na programu ročnega orodja pa celo za 45 odstotkov.

Lani so zmanjšali število zaposlenih za osem odstotkov, manj je bilo tudi investicij. Za letos napovedujejo 112 milijonov evrov prihodkov, investicije pa so povezane predvsem s turizmom, kjer si bodo pomagali z evropskimi sredstvi. Z okoli 14 milijonov evrov napovedanih investicij se bodo lotili gradnje hotela na smučarsko tekaškem poligonu na Rogli in dograditve hotela Dobrava v Zrečah.

gm/mke
© STA, 2010