Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kolaković novi trener ACH Volleyja, Ammerman prva igralska okrepitev

Ljubljana, 26. maja - Pri slovenskih državnih in pokalnih zmagovalcih, odbojkarjih ACH Volleyja, je prišlo do spremembe na trenerskem mestu. Glenna Hoaga, ki je klub vodil zadnji dve leti, po letošnji sezoni pa ga je zapustil, bo zamenjal 45-letni Srb Igor Kolaković.

Nekdanji odlični podajalec Budućnosti in Partizana je tudi aktualni selektor srbske reprezentance, ki je prav zdaj sredi priprav za svetovno ligo. Njegov pomočnik v blejskem moštvu bo Dragan Kobiljski, ki bo avgusta vodil začetek priprav, Kolaković, sicer mož nekdanje rokometašice Krima Sandre Kolaković, pa se bo ekipi pridružil po končanem septembrskem svetovnem prvenstvu. Oba sta pogodbo podpisala za dve leti.

Znana je tudi že prva tuja okrepitev za naslednjo sezono. To je 25-letni in kar 205 centimetrov visoki podajalec Ryan Ammermann, ki so ga v ZDA dvakrat izbrali za najboljšega igralca vseameriškega prvenstva, je pa že igral v Evropi. Lani je najprej igral v Španiji, nato pa po razpadu kluba odšel v švedsko moštvo Hylte Volley.

ic/tb/ic
© STA, 2010