Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Anketa FUDŠ: Podpornikov arbitražnega sporazuma več kot nasprotnikov

Ljubljana, 26. maja - Arbitražni sporazum bi na referendumu podprlo 36,6 odstotka volivcev, proti bi jih glasovalo 31,8 odstotka, slaba tretjina pa je še neodločenih, je pokazala anketa Fakultete za uporabne družbene študije Slovenski utrip, ki so jo danes predstavili v Ljubljani in Novi Gorici.

V primerjavi z anketo s sredine maja se je za dobra dva odstotka povečal delež neodločenih, za okoli odstotek pa sta se zmanjšala deleža podpornikov in nasprotnikov sporazuma.

Kot kaže raziskava, se referenduma verjetno ne bo udeležila dobra četrtina vprašanih, s srednjo verjetnostjo je svojo udeležbo napovedalo dobrih 15 odstotkov vprašanih, dobra polovica pa napoveduje bolj verjetno udeležbo. V primerjavi s sredino maja je manjši delež tistih, ki se referenduma verjetno ne bodo udeležili.

V svojo odločitev so trdneje prepričani nasprotniki sporazuma. Med njimi je namreč več kot 70 odstotkov povsem prepričanih, da bodo glasovali proti, dobra četrtina jih je še v dvomih. Med podporniki sporazuma pa sta v svojo odločitev povsem prepričani slabi dve tretjini vprašanih.

spc/np
© STA, 2010