Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nadzorni svet NLB v četrtek o novi strategiji skupine

Ljubljana, 26. maja - Nadzorni svet NLB bo na jutrišnji seji nadaljeval obravnavo predloga strategije skupine NLB za obdobje 2010-2015. Na aprilski seji je dosegel široko soglasje glede ključnih trgov in produktov skupine, tokrat pa bo po napovedih potrdil njeno končno besedilo. Nadzorniki bodo obravnavali tudi predloge sklepov za skupščino NLB, so povedali v banki.

Ljubljana.
NLB.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
NLB.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
NLB.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Predsednik nadzornega sveta NLB Marko Simoneti je po aprilski seji povedal, da bodo končno besedilo strategije potrdili na majski seji, in napovedal, da jo bodo tudi javno predstavili. Strategija skupine NLB je povezana z viri njenega financiranja oz. z zgodbo o dokapitalizaciji.

V ponedeljek se je vodstvo NLB na to temo sestalo z vladnim vrhom. Dogovorili so se, da bo NLB v kratkem pripravila alternative za dokapitalizacijo. Glede na to, da jo je NLB želela izpeljati že konec minulega leta, je pričakovati, da bo uprava že za jutrišnjo sejo pripravila možne scenarije. Največje vprašanje pri tem ostaja povezano z vprašanjem lastništva NLB.

bdo/bg/bg
© STA, 2010