Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vlada v četrtek o usklajenih spremembah zakona o sistemu plač

Ljubljana, 26. maja - Vlada in sindikati javnega sektorja bodo danes parafirali stanje usklajenosti sprememb zakona o sistemu plač v javnem sektorju, ki jih bo na četrtkovi seji nato obravnaval ministrski zbor. Obstaja pa možnost, da bo vlada odločala tudi o znižanju položajnega dodatka in dodatkov v času dežurstva, je za STA danes povedala vodja vladne usklajevalne skupine Lidija Apohal Vučkovič.

Ljubljana.
Vodje vladne usklajevalne skupine s sindikati javnega sektorja Lidija Apohal Vučkovič.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

To možnost so na torkovih usklajevanjih že napovedali sindikatom javnega sektorja. Ostali neusklajeni členi pa po njenih besedah ne bodo vključeni v tokratne spremembe zakona, saj so usklajevanja podaljšali in naj bi zakon ponovno spreminjali jeseni.

Sporazuma, ki ga je v torek vladni strani predlagal stavkovni odbor dela sindikatov javnega sektorja, po njenih besedah še niso obravnavali. Ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs bo vlado s tem seznanila ob prvi priložnosti in sporočila vladin odgovor. Vlada bo več ali manj ravnala tako, da bo predlagala v sprejem usklajene člene z možnostjo izjeme pri teh dveh, je pojasnila Apohal Vučkovičeva.

apo/bst/apo
© STA, 2010