Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ministrstvo za šport predlaga 20 milijonov iz državnih rezerv za ljubljanske Stožice

Ljubljana, 25. maja - Na ministrstvu za šolstvo in šport so ministrstvu za finance predlagali, da se Mestni občini Ljubljana nameni 20 milijonov evrov iz državne proračunske rezerve za športni center v Stožicah. Na finančnem ministrstvu so ta predlog zavrnili, saj po njihovem mnenju ni pravne podlage, ki bi opravičevala porabo rezerve. Šolskemu ministrstvu predlagajo, da sredstva zagotovi ob pripravi rebalansa proračuna v svojem finančnem načrtu.

Na občini se namreč potegujejo za pridobitev državnih sredstev, s katerimi bi financirali tudi ogrevalno dvorano in pomožno nogometno igrišče, ki sprva v pogodbi z izvajalcem nista bila vključena.

Kot poudarja župan Zoran Janković, je Ljubljana v zadnjih 15 letih v primerjavi z drugimi občinami dobila najmanj denarja za šport. Ob tem je dodal, da je od države že v času prejšnje vlade pričakoval 40 milijonov evrov, ki predstavljajo polovico izhodiščne vrednosti izgradnje stadiona in dvorane. Vrednost dodatnih del pri projektu pa po njegovih besedah še ni znana. Janković je sicer danes ponovno zagotovil, da bo stadion končan do 30. junija.

spc/apo/miv
© STA, 2010