Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vlada in sindikati javnega sektorja nadaljujejo usklajevanja

Ljubljana, 25. maja - Vlada in sindikati javnega sektorja danes nadaljujejo usklajevanja o spremembah zakona o sistemu plač v javnem sektorju. Stavkovni odbor dela sindikatov javnega sektorja je vladi ponudil predlog sporazuma z zahtevo po ohranitvi dialoga. Če vlada sporazuma ne bo podpisala, bodo sindikati na preži, kaj bo vlada počela, je za STA dejal vodja stavkovnega odbora Dušan Miščević.

Po njegovem osnutek sporazuma vključuje zavezo, da vlada v parlamentarno proceduro ne bo poslala neusklajenih členov zakona o sistemu plač v javnem sektorju. V osnutku je po njegovih besedah tudi zaveza, da bo vlada vse rešitve iskala v socialnem dialogu in ne bo sprejemala enostranskih rešitev.

Poudaril je, da s sporazumom vzpostavljajo socialni dialog, ker je ta ogrožen. Sindikalisti se namreč ne strinjajo z načinom, ki ga vlada spodbuja. Če bo šla vlada naprej z zadevami, ki sindikalistom ne bodo všeč, Miščevič ne izključuje stavke. Če pa bo vlada sporazum podpisala, bi to po njegovem omogočilo razpustitev stavkovnega odbora.

vi/miv
© STA, 2010