Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Prijatelj zaradi domnevnega kršenja ustavnih pravic morda na ustavno sodišče

Ljubljana/Koper, 25. maja - Poslanec SNS Srečko Prijatelj razmišlja o možnosti pritožbe na ustavno sodišče zaradi kršenja njegovih ustavnih pravic v dosedanjem predkazenskem postopku, je za STA potrdil Prijateljev zagovornik Dejan Marković. O tej možnosti naj bi se odločil še ta teden.

Ljubljana, DZ.
Poslanec Srečko Prijatelj (SNS).
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Poslanec SNS Srečko Prijatelj.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Prijatelj, ki je od 13. marca letos v priporu, je sicer v nedavnem pism medijem poudaril, da v kolikor mu ustavno sodišče ne ugodi, ne izključuje možnosti gladovne stavke.

Minulo soboto ob polnoči bi se moral Prijatelju izteči pripor, a so mu v soboto pozno zvečer vročili sklep sodišča o podaljšanju pripora. Prijateljeva odvetnika sta danes tudi uradno prejela sklep o podaljšanju pripora poslancu ter obtožbo. Na oboje se nameravata pritožiti.

Obtožba, ki jo je tožilstvo minuli teden izročilo koprskemu okrožnemu sodišču, Prijatelju očita kaznivi dejanji izsiljevanja in samovoljnosti. Kriminalisti so Prijatelja prijeli 9. marca zaradi domnevno spornih poslov, povezanih s prodajo zemljišča na Orleški gmajni pri Sežani za logistični center Luke Koper. Preiskavo je tožilstvo nato razširilo še na nekatere druge posle.

td/miv
© STA, 2010